Feng Shui in jouw tuin voor plezier, inspiratie en energie

Feng Shui is de energiestroom van levenEen tuin toont allerlei aspecten waarin je plezier, geluk, kleur, levende energie en de uitbundige nuances van de natuur in alle seizoenen kunt beleven.
De theorie en filosofie van Feng Shui wordt toegepast om bewust harmonie en balans in de inrichting van ons landschap en onze woon- en werkomgeving tot stand te brengen. De positieve invloed van de energieën, omschreven in de vijf elementen: water, hout vuur, aarde en metaal, wordt ingezet zodat deze elkaar op een relatief eenvoudige manier versterken.
Met inzicht, kennis en aandacht voor de omgeving bewerkstelligt de Feng Shui professional dat de ruimte, zowel binnen als buiten, zodanig vorm krijgt dat mensen zich er prettig voelen, geïnspireerd zijn, rust vinden en er energie opdoen. Mariëtte Verlaan heeft zich gespecialiseerd in het toepassen van Feng Shui voor de tuin.

Wat wil jij in jouw tuin?
Feng Shui Tuin bagua © Mariëtte VerlaanRicht je tuin net zo bewust in als je huis, zodat je weerspiegelt ziet wie jij bent als persoon. Feng Shui biedt je de handvatten voor deze persoonlijke inrichting en houdt rekening met allerlei omgevingsaspecten en het aanwezige landschap.
Waar ligt de kracht? Is er harmonie in het huis en in de tuin? Wat is er nodig om de omgeving positief te versterken of juist negatieve invloeden af te zwakken? Hoe is de algehele sfeer? Wat wil je bereiken in je leven? Welke uitstraling zie jij voor je? Waar geniet je van?
Feng Shui Tuin helpt je met veel plezier op weg om van jouw tuin een fijne plek te maken.

Je kunt ook al zelf aan de slag gaan. Begin door een plan te maken voor jouw tuin. Schrijf alle tuinwensen op en kies wat jij belangrijk vindt. Je zult uiteindelijk versteld staan van de talrijke mogelijkheden om jouw tuinwensen in te passen in jouw tuin of op jouw balkon. Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt en kom je er niet uit dan kun je altijd advies vragen. Volg onderstaande strategie en de beloning is dat je straks kunt genieten van jouw sfeer in jouw tuin.

De strategie voor plezier in jouw tuin: 

 • Begin met het bepalen van de afmetingen van jouw tuin en maak een tekening op schaal. Markeer ramen, deuren, poorten en ingangen op de tekening.
 • Loop door je tuin en bepaal de plaatsen waar je graag zit, eet, werkt, naar planten en bloemen kijkt, een vijver zou willen of een schuurtje voor je tuingereedschap, etc.
 • Staan er al mooie bomen of heesters in je tuin die je wilt behouden. Markeer die op de tuintekening.
 • Bepaal een plek waar je kunt genieten van de zon en een plek waar natuurlijke schaduw is of gemaakt kan worden. Gebruik je fantasie en word blij van het idee dat je gaat genieten van de tuin van jouw dromen.
 • Maak een plakboek of moodboard.
 • Gebruik de bagua om de gebieden voor wijsheid, familie, gezondheid, creativiteit, rijkdom, carrière, partnerschap, vrienden en roem te vinden. De bovenstaande afbeelding van de bagua kun je ook bekijken op mijn website Feng-Shui-Tuin.nl.
 • Bekijk je tuintekening en stel je voor hoe de gebieden er uit moeten gaan zien, hoe ze voor jou prettig zijn en hoe ze bij jou en je levensstijl passen.
 • Zoek de bijpassende kleuren, vormen en materialen.
 • Kijk naar planten (vaste planten, heesters en bomen) om het plan te completeren en je tuin leven te geven. Planten geven natuurlijke energie en inspiratie. Ze laten je de seizoenen beleven. Kies planten die passen bij de grondsoort, lichtpositie en omstandigheden in jouw tuin.

Geniet van je tuin in elk seizoen
Je tuin is je natuurlijke omgeving waar je de seizoenen van dichtbij kunt ervaren. De tuin is een heerlijke ruimte om je leven te verrijken en je welzijn te bevorderen. Groen is gezond! en niet alleen om in te werken of te wandelen maar zeker ook al als je er naar kijkt. Beleef plezier aan je tuin. Stel vragen aan kenners om je verder te helpen als je moeite hebt met het kiezen van de juiste planten. Zoek plantcombinaties die met elkaar voor een mooie uitstraling zorgen en jaarrond iets te bieden hebben. Je kunt ook kiezen voor de kleurrijke kant en klare plantenborders van Tuinverrassing.nl die samengesteld zijn ‘voor een tuinverrassing in elk seizoen!’. Deze tuinborders zijn spannend, veelzijdig en winterhard. De bloeiende vaste planten, siergrassen en heesters geven kleur aan ‘verloren’ plekken in je tuin.

PlanteentuinWorkshopMVIn het voorjaar en het najaar organiseer ik de workshop Plant een tuin! Je leert in één middag hoe je jouw tuin kunt vormgeven en welke ingrediënten nodig zijn om jouw sfeervolle tuin vol planten en leven te creëren. Op verzoek geef ik de workshop voor een kleine groep op jouw locatie.

Om kennis te maken met het toepassen van Feng Shui in jouw tuin, geef ik de workshop ‘Feng Shui voor jouw tuin’. Deze workshop geef ik het liefst bij jou thuis zodat we direct ter plekke kunnen bespreken en aanwijzen hoe je jouw tuin kunt vormgeven en wat daarvoor nodig is. Uiteraard mag je me ook inschakelen om een Feng Shui tuinontwerp met beplantingsplan te maken dat helemaal past bij jouw karakter en levensstijl. Stuur een e-mail als je vragen hebt of een persoonlijk Feng Shui tuinontwerp wilt laten maken.

© 2013 Mariëtte Verlaan – Create Destiny  – Feng-Shui-Tuin.nlTuincoach.wordpress.comFengshuituin.wordpress.com

Advertenties

Over Jouw Online Tuincoach - Feng Shui Garden professional - Harmonie in jouw bloeiende tuin

"Jouw tuinwensen in een bloemrijke tuin die plezier geeft en inspireert." Enthousiaste creatieve communicatie-tuin-beplantingsontwerper en auteur met gevoel voor natuurlijke schoonheid en tuinharmonie. Passie voor boeiende en bloeiende planten, wensen van mensen en aandacht voor woord en beeld, kleur, sfeer, duurzaamheid en hergebruik. Specialismen: Feng Shui voor de tuin, natuurlijke persoonlijke harmonie, levensenergie, bloemen en planten, communicatie en liefdevolle verbinding.
Dit bericht werd geplaatst in Create Destiny, Feng Shui, Nine Star Ki, Tuin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Feng Shui in jouw tuin voor plezier, inspiratie en energie

 1. Pingback: Feng Shui in de tuin - Ideeën | Tuinieren.nl

 2. Pingback: Een nieuwe lente, geniet van je tuin! | Tuincoach Blog

Ik nodig je uit een waardevolle reactie te plaatsen.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s